risicofactoren voor astma: geslacht, genetica, allergieën, en nog veel meer

Er zijn meestal redenen of risicofactoren die je vatbaar maken voor astma en ademhalingsproblemen. Astma kan iedereen overkomen zonder risicofactoren, maar het is minder waarschijnlijk als er geen risicofactoren.

Ik denk dat mijn moeder was meer zorgen over mijn gaan naar de universiteit twee jaar geleden dan ik was. Ik heb astma gehad sinds ik heel jong was; Het was nog erger toen ik jonger was. Vroeger moest ik om een ​​inhalator gebruiken voordat ik de mijl in gymles liep. En een keer had ik een grote rol in een toneelstuk, en ontwikkelde ik een longontsteking. Mijn astma kreeg echt slecht. Ik herinner me met mijn vernevelaar – een machine die een medicinale inhaleerbare mist creëert – backstage voordat ik ging verder. En ik verborg hoesten druppels op de ruggen van spelhervattingen om me te helpen …

Astma bij kinderen komt vaker voor bij jongens dan bij meisjes. Het is niet bekend waarom dit gebeurt, hoewel sommige deskundigen vinden luchtwegen grootte een jonge man is kleiner in vergelijking met de luchtwegen van het vrouwtje, wat kan bijdragen aan een verhoogd risico van piepende ademhaling na een verkoudheid of andere virale infectie. Rond de leeftijd van 20, de verhouding van astma tussen mannen en vrouwen is hetzelfde. Op de leeftijd van 40, meer vrouwen dan mannen hebben astma bij volwassenen.

Blame mama of papa of allebei voor uw astma. Uw erfelijke genetische make-up predisponeert u aan het hebben van astma. Sterker nog, het is gedacht dat drie vijfde van alle gevallen van astma zijn erfelijk. Volgens een CDC rapport, als een persoon heeft een ouder met astma, hij of zij is drie tot zes keer meer kans op astma dan iemand die niet een ouder heeft met astma te ontwikkelen.

Atopie verwijst naar een genetische aanleg voor eczeem (atopische dermatitis), allergische rhinitis, allergische conjunctivitis, en astma ontwikkelen. Atopie veroorzaakt een verhoogde gevoeligheid voor veel voorkomende allergenen, met name die in voedsel en in de lucht.

Sommige kinderen met eczeem of atopische dermatitis ontwikkelen van astma. Sommige bevindingen geven aan dat kinderen met atopische dermatitis ernstiger en persistent astma als volwassenen hebben.

Neem de Astma beoordeling om op maat gesneden stappenplan krijgen

da; Nacht